Dopper Foundation wordt gefinancierd door 5% van de netto verkoopomzet van Dopper en investeert in oplossingen voor de plastic problematiek die verder gaan dan de fles.

‘Dopper Foundation encourages changemakers that help to turn the tide on plastics in our waters’

Kristalhelder water van onze kranen tot oceanen, dát is de droom die Dopper en Dopper Foundation delen. Met zowel een B.V. als Foundation staat Dopper voor een nieuwe vorm van bedrijfsvoering waarbij, naast economische, ook maatschappelijke winst wordt nagestreefd. Elk jaar belandt zo’n 8 miljoen ton plastic in onze oceanen. Dopper wil dit tij keren met een herbruikbare waterfles die het gebruik van wegwerpflesjes tegengaat. 5% van de netto omzet wordt gedoneerd aan Dopper Foundation. Dopper Foundation investeert in oplossingen die verder gaan dan de fles. En omdat schoon drinkwater een randvoorwaarde is om gebotteld water te vervangen voor een duurzaam alternatief, investeert Dopper Foundation tevens in veilig drinkwater. Sinds de eerste fles van de band rolde doneert Dopper Foundation aan de drinkwaterprojecten van Simavi in Nepal. Om te onderzoeken waarvoor dit geld wordt gebruikt en of hier structurele problemen mee worden verholpen  gaan we op reis naar Nepal. We willen de water en plastic situatie in Nepal beter leren begrijpen en kennis maken met lokale Changemakers: pioniers die in problemen kansen zien, de voortrekkers van verandering.

Wil je meer weten over Dopper Foundation? Kijk op de website!

 

STORYTELLERS

Sef

De stijl van Sef is moeilijk te duiden en dát is precies zijn kracht. Sef schakelt moeiteloos tussen hiphop, pop en R&B. Zijn muziek is soms vermakelijk, dan weer maatschappelijk relevant. Sef is zich steeds meer bewust van de invloed die hij met zijn stem kan uitoefenen en wil die dan ook op eigen wijze verheffen.

Naar Muziek

Sander van Weert

Sander heeft niet alleen scherp oog voor de mensen voor zijn camera, maar ook een groot hart. Hij maakte eerder producties voor Nederlandse NGO’s in onder meer Ghana en Bangladesh. In 2013 reisde Sander al voor Dopper Foundation naar Nepal.

Naar videos

Daniel Maissan

Daniel is een freelance fotograaf en full-time reiziger. Hij is geïnteresseerd in mensen en de machtsstructuren die hen ongelijk maken. Met zijn camera reist Daniel van Colombia naar Malawi, Kampala en India waar hij de situatie nooit veroordeelt maar altijd bevraagt.

Naar Fotografie

Marieke de Ruiter

Marieke is Copywriter bij Dopper en freelance journalist. Ze werkte eerder voor de NPO en landelijke kranten. Marieke wil verhalen vertellen die gewichtig zijn, maar nooit te zwaar. Daarvoor bedient ze zich van een positieve insteek en - waar mogelijk - humor.

Naar Tekst