Nepal herbergt in haar woeste bergtoppen de op één na grootste zoetwatervoorraad ter wereld. Het is dan ook opmerkelijk dat juist in dit land meer dan de helft van de bevolking geen toegang heeft tot veilig drinkwater. Gletsjerwater stroomt vanaf grote hoogte naar beneden maar bereikt niet alle Nepalezen en wordt bovendien vervuild door afvalstort. En dat is nog maar het topje van de ijsberg als we het hebben over de problematiek die voortkomt uit het gebrek aan infrastructuur. Zo bezien lijkt Nepal misschien een nachtmerrie, maar het is juist het land van onbegrensde dromen. Want waar problemen zijn, staan lokale Changemakers op om die om te zetten in kansen. Om de uitdagingen én oplossingen inzichtelijk te maken, gaat een bont gezelschap van verhalenvertellers op reis naar Nepal. Langs de bergkammen van de Himalaya volgen zij de rivier omhoog, op zoek naar de bron van waaruit dromen ontspruiten.

STORYTELLERS

Sef

De stijl van Sef is moeilijk te duiden en dát is precies zijn kracht. Sef schakelt moeiteloos tussen hiphop, pop en R&B. Zijn muziek is soms vermakelijk, dan weer maatschappelijk relevant. Sef is zich steeds meer bewust van de invloed die hij met zijn stem kan uitoefenen en wil die dan ook op eigen wijze verheffen.

Naar Muziek

Sander van Weert

Sander heeft niet alleen scherp oog voor de mensen voor zijn camera, maar ook een groot hart. Hij maakte eerder producties voor Nederlandse NGO’s in onder meer Ghana en Bangladesh. In 2013 reisde Sander al voor Dopper Foundation naar Nepal.

Naar videos

Daniel Maissan

Daniel is een freelance fotograaf en full-time reiziger. Hij is geïnteresseerd in mensen en de machtsstructuren die hen ongelijk maken. Met zijn camera reist Daniel van Colombia naar Malawi, Kampala en India waar hij de situatie nooit veroordeelt maar altijd bevraagt.

Naar Fotografie

Marieke de Ruiter

Marieke is Copywriter bij Dopper en freelance journalist. Ze werkte eerder voor de NPO en landelijke kranten. Marieke wil verhalen vertellen die gewichtig zijn, maar nooit te zwaar. Daarvoor bedient ze zich van een positieve insteek en - waar mogelijk - humor.

Naar Tekst