Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op Sander, want hij is de enige in het gezelschap die zonder enige schaamte de maximum bagage kilo’s mag overschrijden. Sander sjouwt immers naast zijn afritsbroeken ook zijn camera mee.

Yo Sander, wat zijn jouw verwachtingen van Nepal?

Ik heb vooral veel zin om met deze mooie groep mensen de reis te ervaren. Ik ben benieuwd wat we met tegen gaan komen. En ik hoop natuurlijk op een beetje avontuur!

Waar verheug je je het meest op?

Vooral op het ontmoeten van inspirerende mensen die onder pittige omstandigheden iets bijzonders neer weten te zetten. En natuurlijk op het vastleggen van de uitzichten, die zijn in Nepal bizar!

Heb jij je koffer al ingepakt?

Haha nee, dat komt een paar uur van tevoren, mijn cameratas is trouwens wel helemaal gecheckt en klaar om te gaan!

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw koffer?

Ja, dan moet ik toch echt mijn camera en drone zeggen. Meer heb ik ook eigenlijk niet nodig. Oh wacht, ‘s avonds na een dag vol indrukken, nip ik graag een glas Whisky. Dus de booze is in the bag.

Welke afspeellijst/film of welk boek gaat je door de lange vliegreis heen helpen?

Mijn eigen Spotifylijst ‘San Trip Lijstje‘ (superlekker, doe maar volgen) en ik pik op Schiphol nog even het nieuwe boek van Willem Middelkoop op The Tesla Revolution. Briljante journalist en past ook lekker bij ons onderwerp!
Benieuwd wat Sander, naast het samenstellen van Spotify lijstjes, nog meer goed kan? Dat zie je hier.

OVERZICHT

Sander van Weert

Sander heeft niet alleen scherp oog voor de mensen voor zijn camera, maar ook een groot hart. Hij maakte eerder producties voor Nederlandse NGO’s in onder meer Ghana en Bangladesh. In 2013 reisde Sander al voor Dopper Foundation naar Nepal.

STORYTELLERS

Sef

De stijl van Sef is moeilijk te duiden en dát is precies zijn kracht. Sef schakelt moeiteloos tussen hiphop, pop en R&B. Zijn muziek is soms vermakelijk, dan weer maatschappelijk relevant. Sef is zich steeds meer bewust van de invloed die hij met zijn stem kan uitoefenen en wil die dan ook op eigen wijze verheffen.

Naar Muziek

Sander van Weert

Sander heeft niet alleen scherp oog voor de mensen voor zijn camera, maar ook een groot hart. Hij maakte eerder producties voor Nederlandse NGO’s in onder meer Ghana en Bangladesh. In 2013 reisde Sander al voor Dopper Foundation naar Nepal.

Naar videos

Daniel Maissan

Daniel is een freelance fotograaf en full-time reiziger. Hij is geïnteresseerd in mensen en de machtsstructuren die hen ongelijk maken. Met zijn camera reist Daniel van Colombia naar Malawi, Kampala en India waar hij de situatie nooit veroordeelt maar altijd bevraagt.

Naar Fotografie

Marieke de Ruiter

Marieke is Copywriter bij Dopper en freelance journalist. Ze werkte eerder voor de NPO en landelijke kranten. Marieke wil verhalen vertellen die gewichtig zijn, maar nooit te zwaar. Daarvoor bedient ze zich van een positieve insteek en - waar mogelijk - humor.

Naar Tekst