Nu Sander, Sef en Daniël zijn ingecheckt, is het de hoogste tijd om zelf in te checken. En dat doe ik natuurlijk – heel schizofreen – met mezelf. 

Wat zijn jouw verwachtingen van Nepal?

Ik verwacht dat we heel veel inspirerende mensen gaan ontmoeten, te beginnen met elkaar. Verder heb ik alle Google afbeeldingen onder de zoektermen ‘Nepal’ en ‘bergen Nepal’  inmiddels bekeken, maar kan ik mij nog steeds geen voorstelling maken van hoe het land eruitziet.

Waar verheug je je het meest op?

Op alle indrukken die we gaan opdoen. Ik weet zeker dat ik zintuigen tekort ga komen, maar gelukkig zijn er de andere vertellers die als een soort externe ogen en oren zullen fungeren. Oh, en ik verheug me natuurlijk op die whisky van Sander.

Heb jij je koffer al ingepakt?

In mijn dromen al 100 keer, in het echt moet ik mijn tas überhaupt nog opgraven van zolder.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw koffer?

Waar te beginnen? Sowieso mijn aantekeningenboekje en tien pennen, want de eerste negen doen het nooit. Daarnaast twijfel ik nog tussen de spelletjes Regenwormen, Varkenspesten en 30 Seconds.  

Welke afspeellijst/film of welk boek gaat je door de lange vliegreis heen helpen?

Ik laat me tijdens het knikkebollen graag in een onergonomische slaappositie zingen door D’Angelo. Als je hem ziet, hoor je wel waarom. Oh, en natuurlijk synchroniseer ik ook nog even de nieuwe plaat van Sef, met zo’n albumhoes is hij toch op z’n minst de nieuwe D’Angelo van de lage landen.

 

Benieuwd wat ik, behalve inpakken, wel kan? Houd mijn updates in de gaten!

OVERZICHT

Marieke de Ruiter

Marieke is Copywriter bij Dopper en freelance journalist. Ze werkte eerder voor de NPO en landelijke kranten. Marieke wil verhalen vertellen die gewichtig zijn, maar nooit te zwaar. Daarvoor bedient ze zich van een positieve insteek en - waar mogelijk - humor.

STORYTELLERS

Sef

De stijl van Sef is moeilijk te duiden en dát is precies zijn kracht. Sef schakelt moeiteloos tussen hiphop, pop en R&B. Zijn muziek is soms vermakelijk, dan weer maatschappelijk relevant. Sef is zich steeds meer bewust van de invloed die hij met zijn stem kan uitoefenen en wil die dan ook op eigen wijze verheffen.

Naar Muziek

Sander van Weert

Sander heeft niet alleen scherp oog voor de mensen voor zijn camera, maar ook een groot hart. Hij maakte eerder producties voor Nederlandse NGO’s in onder meer Ghana en Bangladesh. In 2013 reisde Sander al voor Dopper Foundation naar Nepal.

Naar videos

Daniel Maissan

Daniel is een freelance fotograaf en full-time reiziger. Hij is geïnteresseerd in mensen en de machtsstructuren die hen ongelijk maken. Met zijn camera reist Daniel van Colombia naar Malawi, Kampala en India waar hij de situatie nooit veroordeelt maar altijd bevraagt.

Naar Fotografie

Marieke de Ruiter

Marieke is Copywriter bij Dopper en freelance journalist. Ze werkte eerder voor de NPO en landelijke kranten. Marieke wil verhalen vertellen die gewichtig zijn, maar nooit te zwaar. Daarvoor bedient ze zich van een positieve insteek en - waar mogelijk - humor.

Naar Tekst