Met nog enkele uren te gaan voor de reis naar Nepal, checken we in met fotograaf Daniel. Dat doen we niet bij incheckbalie 14 op Schiphol, maar online. Want we ontmoeten Daniel pas bij aankomst in Nepal.

Ha Daniel, wat staat er eigenlijk op jouw boarding pass?

Ik ben al flink wat maanden onderweg en in plaats van Amsterdam, reis ik vanaf New Delhi – India.

Waar verheug je je het meest op bij de reis?  

Hier in Azië ben ik eigenlijk continu in mijn eentje bezig geweest met het creëren van vrij werk of werk voor kleine initiatieven die de wereld mooier maken. Ik kijk er dan ook erg naar uit om in Nepal op pad te gaan met vier andere vertellers en op mijn eigen manier verhalen te maken over de mensen die we samen gaan ontmoeten.

Wat vinden we zoal in jouw koffer?

Al ben ik al meer dan 7 maanden onderweg, ik reis graag licht en heb dan ook niet echt veel bij me. Voor mij is het fijn om met weinig bagage te reizen, zodat ik flexibel ben en makkelijk van plek naar plek kan. Het fijne van reizen in de landen waar ik tot nu toe ben geweest is dat twee t-shirts, een paar onderbroeken en een korte broek vaak al genoeg zijn. Mijn camera’s, computer en back-up schijven nemen op dit moment – samen met mijn wandelschoenen – ruim tweederde van alle ruimte in. Wellicht moet ik in Kathmandu even iets warms scoren, want het zou in de bergen zomaar iets kouder kunnen zijn dan waar ik tot nu toe op gerekend had. Oh, en omdat we verhalen over water gaan maken, heb ik speciaal een waterdichte camera meegenomen. Ik heb hem hier in India alvast getest.

De aanmelding voor de cursus ‘inpakken voor gevorderden’ van Daniel is bij deze geopend. Benieuwd naar de andere creatieve kwaliteiten van Daniel? Check zijn eerdere werk!

OVERZICHT

Daniel Maissan

Daniel is een freelance fotograaf en full-time reiziger. Hij is geïnteresseerd in mensen en de machtsstructuren die hen ongelijk maken. Met zijn camera reist Daniel van Colombia naar Malawi, Kampala en India waar hij de situatie nooit veroordeelt maar altijd bevraagt.

STORYTELLERS

Sef

De stijl van Sef is moeilijk te duiden en dát is precies zijn kracht. Sef schakelt moeiteloos tussen hiphop, pop en R&B. Zijn muziek is soms vermakelijk, dan weer maatschappelijk relevant. Sef is zich steeds meer bewust van de invloed die hij met zijn stem kan uitoefenen en wil die dan ook op eigen wijze verheffen.

Naar Muziek

Sander van Weert

Sander heeft niet alleen scherp oog voor de mensen voor zijn camera, maar ook een groot hart. Hij maakte eerder producties voor Nederlandse NGO’s in onder meer Ghana en Bangladesh. In 2013 reisde Sander al voor Dopper Foundation naar Nepal.

Naar videos

Daniel Maissan

Daniel is een freelance fotograaf en full-time reiziger. Hij is geïnteresseerd in mensen en de machtsstructuren die hen ongelijk maken. Met zijn camera reist Daniel van Colombia naar Malawi, Kampala en India waar hij de situatie nooit veroordeelt maar altijd bevraagt.

Naar Fotografie

Marieke de Ruiter

Marieke is Copywriter bij Dopper en freelance journalist. Ze werkte eerder voor de NPO en landelijke kranten. Marieke wil verhalen vertellen die gewichtig zijn, maar nooit te zwaar. Daarvoor bedient ze zich van een positieve insteek en - waar mogelijk - humor.

Naar Tekst